Professionele bijstand bij flitsboete

Wil je jouw flitsboete betwisten met een advocaat maar weet je niet of dit mogelijk is? Bij Aves Legal helpen we je graag verder. Je kan rekenen op moderne, kwalitatieve en tegelijk efficiënte bijstand, tegen redelijke en transparante tarieven.

Ik wil een flitsboete betwisten, hoe doe ik dat?

Indien je een onmiddellijke inning ontvangt en het niet eens bent met de opgelegde flitsboete, heb je het recht om deze te betwisten. Een betwisting op basis van feitelijke argumenten is mogelijk.

Het openbaar ministerie zal jouw betwisting beoordelen en beslissen of de flitsboete al dan niet betaald moet worden. Deze betwisting kan op twee manieren plaatsvinden: via de post of digitaal.

  • Voor de digitale optie dien je naar de website te gaan die vermeld staat op de minnelijke schikking. Hier log je in met een digitale sleutel, zoals bijvoorbeeld je eID, en ga je naar de sectie ‘Betwist uw boete’. Daar kun je het formulier digitaal versturen, waarbij je de feiten betwist en eventuele verzachtende omstandigheden (zoals overmacht) uitlegt, alsook eventuele bewijsstukken uploadt. Je kan de status van jouw betwisting vervolgens zelf opvolgen via de knop “Geschiedenis” op de website.
  • Indien je de betwisting op papier wenst te doen, is dit geldig wanneer het formulier correct is ingevuld, ondertekend en verstuurd naar het adres vermeld op de minnelijke schikking. Je kan eventuele bewijsstukken hier ook bijvoegen.

Indien het openbaar ministerie jouw betwisting aanvaardt, wordt het dossier als afgehandeld beschouwd en gesloten.

Echter, als het openbaar ministerie jouw betwisting weigert, ben je verplicht de boete te betalen. Indien je dit niet doet, zal het openbaar ministerie de procedure voortzetten en loop je het risico op een verhoogde boete. Bij uitblijvende betaling zul je gedagvaard worden voor de politierechtbank. Wanneer je het bedrag niet betaald of je betwist de flitsboete, dan moet je voor de politierechter verschijnen. In dat geval kan je alvast rekenen op bijstand van Aves Legal.

Bijstand van Aves Legal

Bij Aves Legal begrijpen we dat luisteren onze eerste en misschien wel belangrijkste taak is. We nemen de tijd om alle facetten van jouw probleem duidelijk in kaart te brengen. We willen weten waarom je je benadeeld voelt en wat je drijft om een advocaat onder de arm te nemen. Vanuit vogelperspectief verschaffen we ons een blik op het totale plaatje. Van mens tot mens gaan we aan de slag om jouw probleem te erkennen en op te lossen met onze doorgedreven juridische knowhow.

Ons ervaren team staat voor je klaar. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe Aves Legal jou kan bijstaan tijdens je juridische uitdaging.