CASE

Politierechtbank: betwisting van proces-verbaal opgesteld door politieagent buiten dienst

Betwisting van proces-verbaal opgesteld door politieagent buiten dienst

Onze cliënt moest voor de politierechtbank in LEUVEN verschijnen wegens een proces-verbaal dat een politieagent had opgesteld terwijl hij niet in dienst was.

Hierin wordt beschreven dat onze cliënt zijn GSM zou hebben gebruikt tijdens het rijden en dat deze politieagent bruusk diende te stoppen om een aanrijding te voorkomen. 

Politierechtbank: gsm gebruik achter stuur

HET RESULTAAT

De rechtbank hield rekening met ons pleidooi, waarin werd uiteengezet dat het proces-verbaal geen bewijs kan vormen, omdat de politieagent een invloed had op de feiten (hij diende immers bruusk te stoppen). Boris werd hierdoor vrijgesproken.
(Boris is een fictieve naam)

Dagvaarding politierechtbank?

Heb je bijstand nodig in een straf- of verkeerszaak? Onze advocaten hebben de nodige expertise en leveren zowel bijstand aan slachtoffers als daders van misdrijven.

Belangrijke disclaimer: De informatie in dit artikel is uitsluitend bedoeld ter algemene informatie en mag niet worden beschouwd als juridisch advies. Aves Legal aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele gevolgen of schade die voortvloeien uit het gebruik van de informatie in dit artikel. Voor juridisch advies op maat raden wij jou aan om altijd contact op te nemen met ons. 

De waarheid achter onrechtmatig verkregen bewijs in strafzaken

Leena Giudice – advocaat team Strafrecht, deelde graag haar expertise rond het Antigoon-arrest. Wil je meer weten over strafrechtelijke procedures en de bescherming van je rechten? Neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek met onze ervaren strafpleiters.